18 Tem 2016

Another Miss Oh / Kore Dizisi

TVN kanalı Reply 1997, 1994,1988, Misaeng, Signal, I Need Romance serisi gibi bir çok dizilere imzasını atan kanal yine harika bir yapımla buluşturdu. Another Miss Oh, 2016 yılın en iyi dizileri arasına adını altın harflerle yazdırdı. Senaristliğini PArk Hae Young yaparken yönetmen koltuğuna Marrige not Daiting dizisinden hatırlayacağımız Song Hyuk Wook oturuyor.

Hayatları tamamiyle farklı aynı ismi taşıyan iki kadının hakkındaki romantik-gizemli hikayesi. Oh Hae Young ortalama zekada, sakar bir kadındır. Liseden beri süreli daha popüler, yetenekli ve iyi bir zekası olan diğer Oh Hae Young'un gölgesinde kalmıştır. İronik olan yıllar sonra aynı iş yerinde çalışacak olmalarıdır. Bu iki kadının arasında çok farklı bir bağ vardır. Bu olayların merkezinde ise başarılı bir ses yönetmeni olan Park Do Kyung vardır. 
Shinhwa grubundan tanıdığım Eric dizide Park Do Kyung karakterini canlandırıyor. Daha önce Dicovery of Love dizisinde izledim. Anorher Miss Oh kesinlikle oyunculuk konusunda zirve yaptığı yapımlardan biri olarak kayıtlara geçebilir. Park Do Kyung, ülkesinde ünlü bir ses yönetmenidir. İşinde mükemmeliyetçi olduğu kadar özel hayatında da aynı şekildedir. Ablası ve erkek kardeşiyle aynı evi paylaşmaktadır. Park Do Kyung; düğün gününde terk edilmiş kalbi kırık bir adam. Yüreğinde oluşan bu sızı yüzünden soğuk bir adama dönüşmüştür.
Seo Hyun Jin dizide; Oh Hae Young karakterini canlandırıyor. Daha önce Let's Eat 2 dizisini izleyenler oradan hatırlayabilir. İzlemeyenler için ise şiddetle tavsiye edilir. Oh Hae Young; bir restaurant işletmesinde müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır. Okul yıllarında kendi kabuğundan dışarı çıkarılmayan, zorlu bir dönemden geçmiştir. Kendiyle aynı ismi taşıyan Oh Hae Young ile okul hayatı boyunca kıyaslanmış. Fazlasıyla çekmiştir. Hayatının en zor anlarından biri ise evleneceği adam tarafından "senin yemek yemene katlanamıyorum" şeklinde terk edilmesi. Kırgın, mutsuz ve üzgün olan karakterimiz o kişiden tek bir şey istiyor. Ailesine Oh kendisinin ayrılmak istemesini söylemesidir. Bu bir nevi gururunu ailesine karşı korumadır. Düğün günü terk edilen bir kadının yaşayacağı her türlü duyguyu derinlenmesine yaşıyor, yaşattırıyor.

Jeon Hye Bin dizide Oh Hae Young karakterini canlandırıyor. İzlediğim ilk dizisi Another Miss Oh oldu. Park Do Kyung'u arkasında hiç iz bırakmadan, bir şey söylemeden düğün günü terk eden sevgilisiydi. Ana karakerimiz Oh Hae Young'un lisede sınıf arkadaşı okul hayatları boyunca birbirleriyle kıyaslanmışlardır. Bu durumun kazanını dizideki ayrımla güzel olan Oh Hae Young olurken, ana karakterimizin ergenliği bu olaylar yüzünden zorlu geçmiştir. Güzel olan Oh Hae Young yıllar sonra terk ettiği ülkesine döner hem sınıf arkadaşı Oh Hae Young hem eski sevgilisi PArk Do Kyung'un hayatına bir şekilde dahil olur.
Lee Jae Yoon dizide Han Tae Jin karakterini canlandırıyor. Golden Rainbow. Heart to Heart dizilerinde izleme fırsatı yakaladım. Han Tae Jin; Baş karakterimiz Oh Hae Young'u düğüne bir gün kala seni yemek yemeni görmeye dayanamıyorum diyerek ilişkisini bitiyor. Ayrılıklarının nedenini bir kaç bölüm sonra öğrendiğimde deli gibi sövdüm diyebilirim. Uzun bir süre ortalarda görünmeyen Han Tae Jin bir gün ansızın Oh Hae Young ile karşılıyor. Sonrası spolier bölümünde..

Eric Moon ve Seo Hyun Jin arasındaki uyum harikanın da ötesinde diyebilirim. Oyunculuk bazında ele aldığımda Seo Hyun Jin harikalar yarattı. Oh Hae Young karakterine büründüğünde ise çektiği aşk acısını derinlemesine izleyiciye yansıttı. Let's Eat 2 dizisinde Seo Hyun Jin'in nasıl iştahla yemek yediğini bildiğimden dolayı olacak "Senin yemek yemene dayanamıyorum" şeklinde sevgilisinin ondan ayrılması harika bir ironiydi. Jeon Hye Bin sevimli bir gülüşe sahip olmasına rağmen dizideki rolünden dolayı mı bilmem oyunculuğunu aşırı yapmacık buldum.

Dikkat! Bundan sonrası spolier içeriyor. İzlemediyseniz sakın okumayın!

Oh Hae Young nasıl güzel bir kadın. Kalbimi aldı götürdü. Karakterlerin lise dönemleri tam bir skandal. Aynı ismi taşıyan iki farklı kadın, biri diğerinin altında tabiri caizse eziklenmiş diğeri ise etrafındakilerin pohpohlanması sonucu bulunmaz hint kumaşı muamelesi görmüş. Geriye dönük yılları gösterdiklerinde  Oh Hae Young'un tramvası kesinlikle güzel Oh Hae Young olduğunu anlamak zor değil. Çünkü onunla aynı ortamda bulunduğu her an çirkin muamele görerek ayırt edilince ister istemez bilinçaltına bu durum etki ediyor. İşler böyle olunca nasıl baş edeceği konusunda bilgiye sahip olmadığından tekrar karşılaştıklarında ne yapacağını bilemez duruma geliyor. İzlediğim en iyi kadın karakter Oh Hae Young, kesinlikle ezik değil. Aksine ayakları üzerinde sağlam duran bir kadın. Müdürüne lakap takıyor yakalansa da taviz vermiyor. İş arkadaşlarıyla arası iyi, üstüne üstük kendinde ki özgüveni seviyor, bunu söylemekten hiç çekinmiyor. Onun talihsizliği diğer Oh Hae Young etrafındayken çevre baskısıyla karşılaşmış olması. Zorbalık görmesi de bunlara dahil.

Park Do Kyung dizide ses yönetmeni birini canlandırıyor. Bu konuyla alakalı çok şey öğrendim. Ses yönetmenlerinin yapımlarda bu kadar önemli bir role sahip olmaları konusunda zerre fikrim yoktu. Sesleri çıkarmak için gösterdikleri çabayı izlerken hem şaşırdım hem çok eğlendim. Acayip saygı duydum. Emeklerine sağlık. Karakterimize geri dönecek olursak, dizide yaşanan bütün olayların başı, Do Kyung'un Oh Hae Young ikilisini karıştırmasıyla başlıyor..Yanlış Oh Hae Young'un düğünü bozarken aslında hayatına yeni bir soluk sokacağını bilmiyordu. Park Do Kyung bu olayların ardından bir süre sonra bizim Oh Hae Youngla karşılaşmadan hemen önce kadınla alakalı vizyonlar görmeye başladı. Gördüğü bu vizyonların aynısını yaşadığını anlamasıyla beraber bu kadınla farklı bir bağı olduğunu anlaması zaman aldı.

Han Tae Jin ve güzel Oh Hae Young açıklama yapmadan kaçmayı tercih ettiler. Her şeyi açıkça konuşup gitmek doğru olandı. Fakat onlar kolayı seçtiler. Biri sevdiği kadına "senin yemek yemene dayanamıyorum" dedi ve kalbini parçalara ayrılarak kendinden uzaklaştırdı. Bir diğeri de sevdiği adama hiç bir açıklama yapmadan düğün günü terk edip gitti. Tabi ikisininde düşününce kendi açılarından haklı sebepleri mevcut. Fakat tek sorun araya giren zaman ve insanlar. Döndüklerinde ise hiç bir şey olmamış gibi hayatlarına girmeleri kesinlikle çok iticiydi.

Dizinin finalini tatmin edici buldum. Park Do Kyung'un öngörülerini psikiyatrist şuna bağladı. Olay bizde ki kader inancı gibi. İnancımıza göre doğduğumuz anda kaderimiz hatta alacağımız nefes sayısı bile belli. Psikiyatriste göre de bilincimiz kaderimizdeki yaşadığımız, yaşayacağımız her şeye muktedir. Bazı ruhlar zamanın ötesine gider bilincindekileri ortaya çıkarır. Park Do Kyung, Oh Hae Young'a o kadar aşık ki öleceğini düşündüğü anda kadını o kadar özlüyor ki onu tanımadığı zamanlarda ona ait vizyonlar görüyor. Yani bu vizyonlar onu kaderindeki insanla buluşturuyor. Dizinin başından bu yana senarist Do Kyung'un kazada öleceğinin mesajını gönderdi. Fakat o kazada ölmek kaderi değildi ama kaza kaderiydi. Yaptığı seçimlerle kaza olmasını engellemeyemedi sadece seçimlerinin sonucundaki durumlar ve kişiler değişti.

Biraz daha açacak olursam; Do Kyung ve Oh Hae Young'un tanışması kaderdi. Finalde ki evlilik ise kendi seçimleriyle gerçekleştirdiği kaderdi. Görmüş olduğu vizyonlarda seçimlerinden dolayı kadın kendinden uzaklaştırmıştı. O yüzden kaza olduğunda kadını özlüyor ve yapmış olduğu seçiminden pişmanlık duyuyordu. Öngörüler sayesinde her zaman yaptığının tersini yaptı ve cüz'i kaderini belirledi. Sonuç olarak kaza kaderiydi sadece oluş şeklini değişti. Şarkıcı ile kaderleri bir olmadığını  görmüş olduk. O adamın kaderinde de intihar etmek vardı ama  pskiyatrist Park Do Kyung'un öngörülerinden sayesinde onu da kurtarabildi. Haziran ayı boyunca Do Kyung kaza olmasın diye dışarı dahi çıkmadı. Hesap edemediği bir şey vardı ki kaza kaderiydi ve oldu. İntiharda o şarkıcının kaderiydi o da oldu. Sonuca bağlayacak olursam kaza ve intihar kaderinde vardı ama ikisinde bunlardan ölmek yoktu.

Do Kyung en yakın arkadaşı Ji Sang karakterini Kim Ji Suk canlandırıyor. Personel Taste, I Need Romance 2, I Need Romance 3, Angel Eyes, Cheer Up! gibi dizilerden hatırlayacaksınız. Saymış olduğum dizilerdeki rolleri düşünecek olursak hepsi birbirinden farklı. Oyunculuğunu sevdiğim aktörlerden biri. Başarılı bir avukat olan Ji Suk her akşam farklı kadınlarla gününü gün eden bir karakter. Do Kyung'un ablası rolünü Ye Ji Won canlandırıyor. Daha önce Naeil's Cantabile, Page Tuner dizilerinde izledim. Kesinlikle en iyi PArk Soo Kyung karakteri. İçip içip kendinden geçmesi, sokağı bekleyen bekçi kadınlara sarması, dans etmesi ve sarhoş olmadığı zamanlardaki ciddiyetine hayran kaldım. Efsane yan karakter arasında yerini aldılar.

Ji Sang ve Soo Kyung arasındaki olaylar son bölümlere doğru hem güldürdü hem üzdü. Ji Sang'ın sigara içerken yerde duran kavunu görmüş evlenme kararı aldığını düşünmemiştim. Soo Kyung'un onu serbest bıraktığı ve vicdanla karışık bir ruh haliyle ağladığını düşünmüştüm. Fakat aralarındaki durumun utanç verici bulduğunu öğrenince o sahne gözümde başka bir boyut kazanırken, Ji Sang'ın ilk bölümlerdeki gevşekliği ile finale doğru geçirmiş olduğu evrimle beraber Do Kyung ile sarılması ince ve güzel detaylardı.

Soo Kyung ve Ji Sang dizinin normal olmayan iki karakteri ve onları bir paydada toplarsan neler olur adlı çalışma. Her seferinde bir araya geldiklerinde gülme krizlerine giren ikili. İzlerken fazlasıyla keyif aldım. Soo Kyung'un sarhoş olduktan sonra Fransızca konuşması ve Ji Sang'ın ona eşlik edip kendi aralarında Fransızca konuşmaları güzel ayrıntılar olarak düşünülmüş.

Dizinin bir diğer çatlak çifti olan Park Hoon ve Yoon An Na karakterleriydi. Do Kyung'un kardeşi Park Hoon karatekerini Heo Jeong Min canlandırdı. Marriage Not Dating dizisinde izlediğim oyuncu dizideki karakterine yakın bir rolü canlandırmıştı. Yoon An Na karakterini ise Kara grubunun son üyesi Heo Young Ji canlandırdı. Young Ji Roommate 2 adlı programı izleyenler yakından hatırlayabilir. Sevimliliğini dizideki karakterine başarıyla yansıttığı düşüncesindeyim. Genel olarak ikisinin uyumunu sevdim. İzlerken hak vereceksiniz. Park Hoon'un abisini terk eden Oh Hae Young'un ismi geçtiğinde verdiği tepkileri çok severken, ablası ve Jin Sang arasında yaşanan olaylara esprili yaklaşımlarına ise çok güldüm.
Bir çok kore dizisi izlediğim hayran kaldığım anne Hwang Duk Yi karakteriyle Kim Mi Kyung oldu. Sunghyunkwang Scandal, Faith, I Miss You, 7st Grade Civil Servant, The Heirs, It's Ok, That's Love, Age Ending in Nine Boy, Healer, Yong Pal gibi bir çok dizide kendini izleme fırsatı buldum. Heirs, Healer dizilerinde harikalar yaratmasına rağmen Another Miss Oh dizisindeki anne karakterine hayran kalmamak elde değil. Bu hayranlık Türk annesi havasını bize dibine kadar hissettiği için olabilir.  Kızı hasta olduğundan ona kızması, sinirlendiğinde soyunması, kızdığı vakit hiç acımadan tartaklaması, deli gibi kızgın olsa da çaktırmadan elini üstünden ayırmaması, her koşulda arkasında durması gibi bir çok şey sayabilirim. Beni en çok deriden yaralayan sahne kızını düğünü iptal etti diye kendince cezanlandıran annenin, aslında kızın terk edildiğini öğrendikten sonraki pişmanlığı, kızına söyledikleri film şeridi gibi gözünün önünden geçmesiyle yaşattığı o hissi hiç bir zaman unutamayacağım sanırım. Harika bir anne karakteri yaratmış senarist. Oh Hae Young'un baba rolünde Lee Han Wi her alıyor. Warm and Cozy, Modern Farmer, The Primer  Minsiter and I, 7st Grade Civil Servant, School 2013, To The Beautiful You, Fashion King gibi dizilerin başarılı oyuncusu. Biz çok dizinin konuk oyuncusu olarak karşımıza çıkabilir. Dizide ki baba karakteri kızı için içi yanan ama onu üzmemek adına tek bir kelime etmeyen bir figür.


Dizinin en güzel ayrıntıları kesinlikle ses ekibinin birbirlerini takip etmeleriydi.
Aşırı sevimli bir sahnelerdi.



Çok uzun zamandır dizi izleyicisiyim. Yerli dizilerle pek aram olmuyor olsa da bir çok yabancı diziye hakim olduğumu düşünüyorum. İzlediğim kadın karakterlerin arasında ne istediğini bilen, kendi ayakları üzerinde durabilen en iyi karakter kesinlikle Oh Hae Young'du. Daha iyisi gelene kadar en iyisi OH HAE YOUNG

Sevmekten korkma; çok sev, hep sev!

Dizinin anafikri: sevin, daha çok sevin ki ölürken pişmanlık içerisinde bu dünyaya veda etmeyin olarak özetlenebilir. Böyle basit bir çıkış noktası olan senaryo düz anlatımla kurguya dönüştürülse bir esprisi olmayacağı için dolambaçlı bir anlatımla izleyicileri fikir jimnastiğine yönlendirip, Do Kyung olacakları önceden mi gördü yoksa ölürken hayatı film şeridi gibi gözlerinin önünden geçti mi diye tartışmak, ilgi çekmek ve ilgiyi canlı tutmak iyi düşünülmüş diyebilirim. Zayıf bulduğum çok küçük bir nokta var sadece; dizinin eni çeken o karanlık, hüzünlü ve mistik havası son final bölümünde yoktu, başka bir dizinin finali gibiydi. Dediğim gibi dizinin genel hatlarına baktığımda minicik ayrıntı sadece. Bütün cevaplarımı aldığım harika bir dizi.

Bazen yaşamlarımızda kötüye giden olaylar olur, sanki tüm dünya başımıza yıkılmış gibi hissederiz ama bir zaman sonra bakarız ki hiç düşünmeyeceğimiz güzellikteki olaylar karşımıza çıkar. Bu durumu biraz kurcaladığımızda bu güzelliklerin karşımıza çıkabilmesi için bizim o karmaşayı ve üzüntüleri aşmamız gerektiğini görürüz. Bu dizinin de temelinde hikaye aslında bu düşünce üzerine dayalı olduğundan karşımıza çıkacak her türlü olayı sevgiyle kucaklamayı ihmal etmeyelim.

Dizinin müziklerine ba-yıl-dım. Favorim olan iki şarkı; Başrol oyuncumuz Seo Hyun Jin ve You Seung Woo seslendirdiği "Whats love"  diğeri ise Roy Kim'in harika sesinden "Maybe I", Ben "Like a Dream" Lee Seok Hoon "I'll be There" Jung Seung Hwan "If It is You" The Black Skirt "Wait More" Kim EZ (GGot Jam Project) "Scattered"

Albümün tamamını dinlemek için; TIKLA


Dizi için puanım; 10/10

12 yorum:

  1. Kore dizileri alemine daha yeni adım atmış biri olarak sıraya bunu eklemeyi düşünüyorum şu an. Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler bilgiler için:) Karakter isimlerini aşırı karıştırıyorum yalnız, kaçıncı diziye gelince alışırım buna acaba :D Hiçbirini aklımda tutamıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin o zaman dizi alemine. Her zaman beklerim :)
      Bir kaç dizi izledikten sonra alışırsın isimlere merak etme :)

      Sil
  2. Bir türlü adapte olamadım gitti bu dizilere ben yaa :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevk meselesi tabi :)
      Tavsiye edebileceğim en iyi kore dizileri arasına girdi kendi adıma.

      Sil
  3. Ben en çok spoiler seviyorum ;) Çok güzel bir dizi olduğunu düşünüyorum. Mutlaka izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmez miyim :)
      Ben kötü dizi önermem, mutlaka izlemelisin ama önce Misaeng ve Fringe bitsin :)

      Sil
  4. bugün hep güzel kore dizileri gördüm :) yazıyorum bunu da :) ne güzel detaylı yazmışssın emeğine sağlık canım😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dizi izlemelisin hoşuna gidecektir.
      Teşekkür ederim bu canım:)

      Sil
  5. diziyi oyle güzel anlatmışsın ki tebrik ediyorum izlemeyen kaldıysa hemen gidip izlesin arkadaş çevremde zorla izle izle diye direttiğim canım dizim :))başrolleri cok severek izledim zira esas kız kore dizilerinde görmeye pek alışkın olmadığımız türdendi ayakları yere sağlam basan aşkını ilk itiraf eden adama sakız gibi yapışan bi tipti ben çok sevdim eric ile uyumları süperdi böyle guzel sarılıp böylesine cesurca öpüşen pek çok çift yok maalesef.en sevdiğim yan rol kesinlikle ablaydı ilk defa izledim ve oyunculuğuna bayıldım yan rollerde aman sahneler bitsin diye düşünmedim kısacası bu sene izlediğim en kaliteli iş diyebilirim dizi çoktan sıralamamda en başta yerini aldı şiddetle tavsiye olunur.kader sonuç olgusunda harika bir senaryo.keyifli seyirler herkese :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Bu yılın en iyi yapımlardan biriydi. Dizi önerisi isteyenlere senin gibi izlemeleri konusunda diretiyorum. Oh Hae Young karakteri izlediğim diziler arasındaki en iyi sağlam karakter. Kader-sonuç arasındaki bağlantıyı senarist en iyi şekilde yaptığı için senaryo geyet iyiydi :)

      Sil
  6. İzledim senaryoya bayıldım.dizi güzelll çekilmiş. Ayrıca anlatımınızla bir tık daha değer katmışsınız.O ne güzel bir izah aman efendim...Anlayamayanlar vardı yorumlarda okumuştum. her ayrıntı güzel bir ifadeyle açıklanmış emeğinize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmiş olmanıza sevindim. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. İzlediğim iyi aktarabildiysem ne mutlu bana inşallah :)

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..