27 Ağu 2015

Valid Love / Kore Dizisi


TVN her zaman olduğu gibi farklı bir yapım ortaya koyarak farkını gösterdi. Dizinin senaristliğini Me Too! Flowers dizisinin senaristi olan Kim Do Won yaparken, yönetmen koltuğunda Han Ji Seung yer alıyor. Valid  Dizi 20 bölümden oluşuyor. Dizinin başrollerinde Uhm Tae Woong, Lee Si Young ve Lee Soo Hyuk yer alıyor.

Uhm Tae Woong daha önce izlediğim tek dizisi 7th Grade Civil Servant, Lee Soo Hyuk King Of High Life Conduct, White Chrismas, Vampire İdol dizilerinde izlemiş her sene oynadığı dizilerle gelişim gösterdiğini düşünüyorum. Lee Si Young; Boys Over Flowers, Playfull Kiss dizilerinde izleme fırsatı yakaladım. 

Kim Il Ri'nin (Lee Si Young) ergenlik yıllarında; Jang Hee Tae (Uhm Tae Woong) kız lisesinde geçici biyoloji öğretmeni olarak görev alır. O genç kız öğretmenine aşık olur. Bir kaç olay sonucu uzun bir süre ayrı düşen çift evlilik camiasına giriş yapar. Tae Hee öğretmenliği bırakmış bir balıkçılık araştırmasında çalışır günlerce evine gelemez. Eşinin ailesiyle yaşayan Il Ri ise monoton bir hayat sürdürürken mahallerine taşınan marangoz Kim Joon (Lee Soo Hyuk) ile kaçamak görüşmeler yaşamaya başlar. İki adam arasında kalan bir kadının hikayesine tanık olacaksınız.



Günümüzde aşkı ve evliliği kolay sananlara bu dizi ibret olacak mesajlar içeriyor. Severek evlenmiş bir kadının aradan geçen yıllar içerisinde sıradanlaşan evliliğini düşünürken hayatına yeni giren birisinin farklı hissettirip heyecanlandırması üzerine yaptığı ilk şey aldatmak. İşte HATA burada başlıyor. Sonrasında yaptığı hatanın vicdan azabı ve yaşadığının aslında aşk olmadığı, geçici bir macera olduğunu anlıyor. Arada kalmalar kararsızlıklar ve gitgeller aşkın manasını, gerçekliğini öğretiyor. Senarist; bu aldatmanın onu geliştirdiği ve olgunlaştırdığı vurgusunu ön plana çıkarsa da bu yaptığını haklı çıkarmaz tabi ki! -Bunun sonucunda kadın tecrübe kazandı, balıkçı hatayı kendinda aradı. Üzüldü, yıprandı, aldatıldı yinede karısı anlamaya çalıştığını gösterdi.



Dizinin teması Kore dizilerinin aksine alışılmışın dışına çıkarak belli bir  çizgide ilerledi. Yazar Kim Do Woo ve yönetmen Ha Ji Seung  üç karakterin bakış açısını yakalayarak kişiliklerini  ve birbirine olan mücadelelerini göstermeyi tercih etti.. Dizide aşktan daha çok karakterlerin gelişimini ön plana çıkarmayı tercih edip,  konu olarak hazmı kolay olmayacak durumlara tanık olmamızı sağladılar. Finaline doğru karakterlerin hayatlarına çizdikleri yön doğrultusunda senaristin uygun gördüğü final hoşuma gitmedi. İlk bölümlere yakaladığı rüzgarı daha iyi değerlendirebilirdi diye düşünüyorum. 

Dizini şarkıları Kang San Ae "How Nice Would It Be", Eddy Kim "Empty Space", Jang Pil Soon "Time Hurts" dizinin öne çıkanları.Ortalama bir diziydi, büyük beklentilerle izleyenler için hayal kırıklığı olabilir. Fakat dizinin farklı bir havası olduğunu düşünecek olursak arada farklı yapımlar izlemek isteyenlerin hoşuna gidecektir.

6 yorum:

  1. Nice blog keep it up

    http://no1worldlifestyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk bölümler keyif alarak ve merak ederek izledim. Senaryo yavaş ilerlemesine rağmen ister istemez bağlanıyorsunuz. Bir çok kişi Il Ri eşini aldattığı için tepki göstermiş olabilir bu da gayet normal bir duygu :) Zira kadının yaptığı normal bir durum değildi. Her ne kadar o ailenin hizmetçisi gibi olsa dahi adamı aldatma hakkını vermez.
      Birbirlerini ham tamamlıyor hem anladıkları için bende marangozla birlikte olmasını istiyordum.

      Sil
  3. Nerden izlediniz site adı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeppuda diye bir site vardı en eskilerden oradan izlemiştim kapandı. Koreantürk.com bakabilirsiniz.

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..