23 Eyl 2013

Shut Up Flower Boy Band / Kore Dizisi



Evet uzun zaman önce izlediğim bir diziyi daha yazıya dökmeye karar verdim. 2012 yılının en iyi çıkış yapan dizilerinden biri olan Shut Up Flower Boy Band'ı izledikçe keyif aldım. Dizinin konusu birbirine bağlamış altı arkadaştan oluşan Eye Candy adlı rock grubunun çevresinde geçmektedir. Eye Candy kendi küçük düyalarında yaşayan en büyük tutkuları müzik olan bu gençlerin hayatındaki amaçlarını bulmak için uğraş verdikleri bir dizi aslında.. Bu arkadaş grubunun okulları kapanmak zorunda kalır ve başka okula transfer olurlar işte bundan sonra olaylar silsilesi başlar...

Le Min Ki/Joo Byeong He

Eye Candy grubunun tabiri caizse kaçık lideri. Gitar çalma ve beste yapma konusunda yeteneklidir. İçinden gelerek davranışları sebebiyle arkadaşları da ona kaçık ya da birbirlerine serseri diye seslenirler. Grupta en yakın arkadaşı Kwon Ji Hyuk'dur. Hatta kendi evi olmasına rağmen onunla çatı katında yaşamaktadır. Söz yazabilmek için bir ilham perisine ihtiyacı vardır. Su Ah'a ilk görüşte aşık olur ve ona ilham perisi diye seslenir. Bu kaçık grup lideri transfer oldukları okulda onlara sataşan zengin bebeleri tarafından dövülür falan filan trajik bir şekilde diziden ayrılır. Zaten kendisi sadece ilk iki bölüm rol almıştır konuk oyuncu olarak. Esas adamımız olmasa da dizi boyunca ismini sık sık duyacaksınız..

Sung Joon/Kwon Ji Hyuk

Müzik kulağı yetenekli olduğundan duyduğu herhangi bir melodiyi rahatlıkla gitarıyla çalabilir. Byeong Hee ile yakın arkadaşlardır. Onun ölümden sonra grubun yeni lideri olmuştur. İyi bir lider olup olacağı konusunda sürekli kafasında soru işaretleri vardır: Onun bir özelliği de kardeşi gibi gördüğü grup arkadaşlarını korumak kollamaktır. Byeong Hee hayattayken yarım kalan hayali ve şarkısını hayata geçirmek adına elinden geleni yapar ve başarır. Ölen arkadaşına ilham perisi olan Su Ah bir süre sonra onun komşusu olmuş ve birbirlerine yakınlık duymaya başlamışlardır.

Jo Boa/Im Su Ah
Az önce bahsettiğimiz gibi ilham perimiz Su Ah. Esas kızımızın babası iflas ettikten sonra mafyadan kaçar ve bizim kızda çatı katına yerleşir fakat zengin arkadaşlarından bir süre saklar.Onu arayan adamlardan korumakta komşusu olan Ji Hyuk'a düşer derken bu şekilde yakınlaşırlar. Eye Candy grubunun dostluklarını her fırsatta birbirlerini kolladıklarını gördükten sonra çevresinde ki arkadaşlıkları da sorgulamaya başlar.. Temiz ve güzel bir yüzü var değil mi :)

Myung Soo/Lee Hyun Soo

Grubun bana göre en dürüst herşeyi ne olacağını bilmeden tıkır tıkır söyleyen elemanı. Byeong Bee gelmeden önce aslında Ji Hyuk'un en yakın arkadaşıydı. Bu konuda ufak çaplı kıskançlığı da olmadı değil. Hatta bundan dolayı da gitar çalmayı öğrenmiştir. Eye Candy grubun aslında en çalışkan ve hırslı üyesi de diyebiliriz. Grupta arkadaşları onun için bakışların çok soğuk der gerçekten de öyle tam asi :)

Yoo Min Kyu/Kim Ha Jin

Grubun çapkın üyesi hatta müziğe başlamasında ki neden kadınları etkilemektir.Ha Jin 6 ablasıyla yaşadığından kendini artık kadını anlama konusunda gücünü kullanarak her kadınla beraber olabileceğini düşünür. Eye Candy grubuna aşırı düşkündür diğer üyeler gibi asla ihaneti kaldıramaz. Grupta yediği içtiği ayrı gitmeyen ise Seo Kyung Jong'dur bu ikisinin sahnelerine çok güldüm :)

Lee Hyun Jae/Jang Do İl
Eye Candy grubunun bataristidir.Dizi boyunca bakışları dışında pek konuştuğu söylenemez. Yalnız konuştuğu zaman ise yerinde konuşur. Kendisinin babası bir mafya olduğu için şiddetten nefret eder hatta babasının dayak bile yediği oldu. Ji Hyuk'a yapışkan gibi olan kıza aşık olmuştur neyse ki dizinin sonlarına doğru onunla olmaya başlar. Yalnız bir ayrıntı vermeden edemicem Korelilere ilk başlarda pek benzetemedim  farklı bir siması olduğu kesin.

Kim Min Seok/Seo Kyung Jong

Eye Candy grubunun klavye çalanıdır. Kesinlikle tartışmasız dizinin en sevimli üyesi desem yalan olmaz. Tip olarak değil dizi boyunca tespitleri ve uzlaşmacı tavrını sürdü. Ha Jin İle yakınlığı ve sürekli kavga etmeleri sonra hiç birşey olmamış gibi davranması falan güzel sahenlerdi. Annesine arkadaşları için tavrını koyması  aslında nasıl bir kişilik olduğunu gösterdi.

Jung Eui Chul/Yoo Seung Eun

Eye Candy grubunun transfer olduğu seçkin okulun öğrencisi ve Strawberry Fields müzik grubunun lideridir. İkinci adamımız olan Seung Eun genelde kötü karakterler olsa da bu sefer öyle değil kesinlikle kararlı ve ne istediğini bilen bir kişi olduğu belli. Su Ah ile birlikte büyümüş iyi kötü her zamanlarında birbirlerinin yanında olmuşlardır. Fakat Su Ah'a karşı duyguları yoğundur Ji Hyuk gelene kadar Su Ah'ın da ona karşı duyguları vardı elbet ama sonradan işler değişti. İkinci adamımızda bundan dolayı az da olsa hırslanmış fakat yine de ona zarar vermemiştir. 

Dizide tahmin edeceğiniz gibi iki grup kendi arasında yarışa girer. Rock Festivaline katılırlar. Strawberry Field festivali kaybeder. Aslında Eye Candy bir aksaklık yaşadığı için kaybeder. Hyun Soo kardeşini eve bıraktıktan sonra festivale yetişmeye çalışırken ona araba çarpacakken ordan kurtulur fakat elinde bir kanama vardır.Bunu arkadaşlarına belli etmez. Performans esnasında liderimiz Ji Hyuk bunu farkeder ve ona sarılarak yarıda kesmesini bununla tek başına mücadele etmemesini söyler. Duygu dolu bir sahne olduğu kesin.. Tabi yarıda böyle bi olay ile karşılaşınca grup diskalifiye edilir. Bu olayla dikkat çekerler ve festivali düzenleyenler şarkının videosunu yayınlarlar ve StrawberrY Fields'e göre 3 katı izlenme rekoru kırarlar ve şirket onların peşine düşer.. Sonrasında neler mi oldu bence açın bundan sonrasını izleyin derim. Kesinlikle dostluk, ihanet, kardeş ilişkileri, aile gibi bir çok şeyi bi arada göreceğiniz bir dizi olacak.. 
İyi seyirler şimdiden :)

6 yorum:

  1. lütfen bu dizinin reytinglerinden bahsermisiniz öğrenmek istiyorum

    YanıtlaSil
  2. yani bu diziyi myungsoo için izlemek istiyorum izliyim mi güzel bir dizi mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Flower Boy" serisinin dizilerini genel olarak severim. Bir tek bununla sınırla kalma hepsini izlemeni tavsiye ederim. İzlediği dönemde ki reytinglerinden açık konuşmak gerekirse haberim yok. İzlenme oranına göre takip etmiyorum dizileri. Fakat 2012'nin en iyi çıkış yapan dizilerinden biriydi diyebilirim. Myungsoo için izle tabi ön plana çıkan diğer oyuncularda var seveceksindir :)

      Sil
  3. flower boy next door u izledim zaten park shin hyenin bütün dizlerini izledim bunu da izlemek istiyorum ama zamanım fazla yok o yüzden sordum riske girip izlemek istiyorum bu diziyi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flower boy next door dizinin sevdiysen bunu daha çok seversin. Zira serinin bana göre en vasat dizisi park shin hye'nin oynadığı diziydi. Dizi konusunda tavsiye almak istersen bloğumdaki Güney Kore Köşesinde ki seçeneklere bakabilirsin :)

      Sil
  4. tmm teşekürler :) belki ben park shin hye yi çok sevdiğim için güzel gelmiştir bana :)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..