12 Ağu 2013

Boys Over Flowers / Kore Dizisi








  • Lee Min Hoo / "Goo Jun Pyo" 


  •   
    • Kim Hyun Joong / Yoon Ji Hoo

    • Kim Bum / So Yi Jung




    • Kim Joon / Song Woo Bin



    • Koo Hye Sun / Geum Jandi


    F4/Geum Jan Jandi

    Dizinin oyuncularını görsel olarak tanıttığıma göre konusuna geçmeden önce yıllar öncesinde izlediğim ilk dizi olması sebebi ile BOF'un bende ki yeri farklıdır. Blog yazmaya karar verdiğim için unutamadığım bir dizi ile başlamakta fayda olacağını düşündüm. 
    Dizinin konusu bizim Türk dizilerinde sıkça rastladığımız "Fakir kız zengin oğlan" halleri ile geçiyor. Fakat izlediğim zamanlarda duygu yoğunluğu konusunda Koreli oyunculardan bu kadar etkileneceğim  hiç aklıma gelmezdi. Özellikle de Ji Hoo karakterini oynayan Kim Hyun Joon başarılı performansı ile diziyi zirveye taşıdığını düşünüyorum. Tabi Jandi ve Goo Jun Pyo karakterlerinin yeri gelince güldürüp bir anda ağlatması da ayrı güzellikle bu dizinin Kore versiyonu daha çok ses getirdiği anlaşılıyor.


    Jandi Kore'nin en ünlü okuluna girmeye hak kazanıyor. Bu okulda F4 olarak bilinen Kore'nin seçkin ailelerinin çocuklarından oluşan bir gruptur. Bu arkadaşların ünü sadece okul içinde değil okul dışında da üne sahipler. Okulda onlara ters yapanların vay haline !
    Tabi ki esas kızımız Jandi bunlara boğun eğer mi? ASLA!!! :)
    Grubun ve okulun lideri Jun Pyo fazla acımasız ve vurdumduymaz Jandiye etmediğini bırakmıyor. Esas kızımız pes eder mi? ETMEZ!! F4'ün bu türlü eziyetlerine dayanabilen ilk kişi olduğundan hem F4'ün hem de Jun Pyo'nun dikkatini çekiyor. 

    Jandi her türlü eziyete katlanmaya çalışırken okulun içinde bi yer bulur kendine kimsenin bilmediği fakat orası F4'ün duygusal üyesi Ji Hoo'nun yalnız kalıp kemanını çaldığı yerdir. Bir çok kez karşılaşırlar. Ji Hoo  Jandi'yi eziyetlerden kurtarır. Jandi içten içe ondan hoşlanmaya başlar. Yalnız Jii Hoo ilk aşkı " Min Seo Hyun "dan başkasını düşünemez.  Jandi ona karşı hislerini göz ardı edip Ji Hoo'yu  ilk aşkının peşinden koşmasın da ona cesaretlendirir. Hava alanında Jandi'ye teşekkür ettiği sahne etkileyiciydi ve tabi ki özellikle Ji Hoo'nun gülüşü de :) Tabi orada yapamaz geri döner....

    Jandi ve Ji Hoo arasında bunlar yaşanırken; Jun Pyo boş durur mu tabi ki de durmaz. Jandi'den hoşlanmaya başlar. Onu etkilemek için türlü yollara başvurur. Jandi'yi kolay etkileyemez o kadar eziyet etti ki kıza nefret etmesi çok normal:) 
    Jun Pyo sürekli jesler yapmaya başlar. F4, Jandi ve yakın arkadaşı Jun Pyo'nun sahibi olduğu adaya tatile giderler. Bütün kartlarını açık oynamaya başlar. Çok uğraştı çocuk cok :) bir akşam Jandi Ji Hoo'nun yanına gider orada romantik anlar yaşarlar. Jun Pyo bunları görür gururuna yediremez bi yanda en yakın arkadaşı diğer yanda hoşlandığı kız... Döndükten sonra Ji Hoo ve Jandi bir gece çıkmaya başlarlar fakar gel gör ki bizim esas kız sürekli Jun Pyo'yu düşünür sürekli onunla yaptıkları aklına gelmeye başlar. Tabi güzel sahneler yer alıyor bu anlattıklarımın arasında ben hem hüzünlenip hem eğlenmiştim izlerken :) Ji Hoo ile arkadaş kalan Jandi; Jun Pyo ile arasını düzeltir. Bu kadar rahatlık hayra alamet mi ? Tabi ki de değil.. 
    Jun Pyo'nun cadı annesi ortaya çıkar ve Jandi ile ilişkilerini öğrenir, yapmadığı eziyet kalmaz. Bu arada Jun Pyo'nun babasının ölüm haberi gelir. İşlerin başına geçen Jun Pyo Macao'ya gitmek zorunda kalır. Jandi'ye onu beklemesini söyler; 6 ay boyunca Jandi ve F4 ile bağlantısı kesiyor :(
    Jandi; F4'ün yardımı ile Macao'ya gider orada Jun Pyo ile karşılaşır fakar onu görmez gelir esas oğlan.... 
    En çok etkilendiğim sahnelerden biri ise; Jun Pyo'nun Jandi ile ayrılık sahnesiydi. Jandi'ye Bir daha karşısına çıkmamasını söyler orada Jandi gözyaşlarına boğulur ve bir süre sonra Kore'ye dönen Jandi kendi işlerine geri döner onun yanında hep destekcisi olan Ji Hoo vardır. 
    Bir gün Jun Pyo Kore'ye geri döner ve doğum günü partisi verirler. Cadı annesi Jun Pyo'nun nişanladığını ilan eder. Jandi; kız ile de arkadaş olur fakat kıza Jun Pyo ile olan ilişkisini anlatmaz. Jun Pyo evlenmek istemez  aklında jandi'den başkası yoktur. Nişanlısı gerçeği anlar fakat Jun Pyo aşık olduğu için bunu dile getirmez. Evlilik günü kız Jandi ve Jun Pyo'ya kıyamaz evlenmekten vazgeçer.  
    Finale doğru güzel sürprizlerde var onları dile getirmiyim izlerken siz görün :)


    Bu dizinin Japon versiyonunu da izledim fakat duygu bana verebilen kesinlikle Kore versiyonu oldu. Özellikle Kim Hyung Jung'un oyunculuğunu bence zirveye çıkardığı dizi kesinlikle "Boys Over Flowers" net. 
    İzlediğim ilk Kore dizi olmasından ötürü bende ki yeri hep farklı olacak bana Kore'yi insanlarını ve daha çok dizilerini sevdiren güzel insanların oyunculuğu oldu..

    Tavsiyem; Kore dizilerine  ön yargılı yaklaşmayın sonra benim gibi pişman olursunuz.


    3 yorum:

    1. İzlediğim ilk Kore dizisi olduğundan yeri çok ayrıdır.

      YanıtlaSil
    2. Benim için öyle bu dizi hatta eminim ki bir çok kişi de aynı şeyi düşünüyodur.

      YanıtlaSil
    3. Böle Mükemmel bir dizi için ne kadar yorum yazsak azdır bence ve tabi bu sizin kaleminizden geçince çok harika tanıtım olmuş

      YanıtlaSil

    Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..