1 Ağu 2014

Hotel King / Kore Dizisi

Konusu itibariyle güzel bir dizinin daha sonuna geldik.Başrol oyuncuları, yan roller hatta konuk oyuncularına kadar beni kendine müptela eden bu dizinin finalini izlememek bu güzel oyunculardan kopmamak için çok direndim. Fakat her güzel şeyin sonu olduğu gibi kabullenmek zorunda kaldım. Bol entrika, aşk, hüzün ve ihanet görmek isteyenler için harika bir dizi..Karakter analizlerinden yola çıkarak dizinin konusunu belli edelim..
Lee Dong Wook; Cha Jae Wan(Jayden) karakterini canlandırıyor.Küçük yaşta Amerika'da bir aileye evlatlık verilmiştir. Fakat Jayden kardeşi gibi koruyup kolladığı Juhanla Amerika'da bir çetenin eline düşmüştür.. Çetenin ele başlarının türlü zorbalıklarına karşı durmaya çalışsa da bir gün Juhan'ı korumak isterken dayak yer.Kardeşinin öldüğünü sanıp o an Jayden şeytana uyar çete başını öldürür.Bütün umutlarının bittiği anda bir adam belirir kapıda. Gözünü otelde açan Jayden karşısında bu adamı görür. Kendisi ile ilgili gerçekleri öğrenir. Aslında Ciel adında büyük bir otelin başkanın oğlu olduğunu ve onu terk eden babasının, annesinin ölümüne sebep olduğunu öğrenir. Seneler boyunca babasından intikam alacağım diye yaşar. Bu onu soğuk iş kolik bir insan haline dönüştürür. Dong Wook gerçekten iyi oyuncu. Cha Jae Wan rolünün hakkını vermiş. Zira ciddiyeti takdire şayan..
Ah Mo Ne karakterini; Lee Dae Hae canlandırıyor. Babasının ölümü ardından Ciel otelinin en büyük hissedarı olarak otele gelir. Para içinde büyüyen bu kızımız biraz şımarık bir o kadar otel idarisinden uzaktır. Onun kat etmesi gereken çok yol vardır. Babasının ölümünün ardında ki gerçeği araştırırken çevresinde ki dost görünümlü çakallardan habersiz herkese kolay güvenebilen yapısı başına çok iş açacaktır.  Ah Mo Ne, Cha Jae Wan'ın aksine güler yüzlü, ılıman, herkese kolayca güvenebilen bir yapıya sahiptir.
Dizinin başrol oyuncularının birlikte oynadıkları ikinci yapım. İlki My Girl dizisiydi. Hotel King dizisiyle kendilerine bir kez daha hayran oldum. Bir ara işi cidden abarttım reelde  Lee Dae Hee ve Lee Dong Wook'un birlikte olmasını o kadar çok istiyorum ki hiçbir oyuncu için bunları istemedim diyebilirim.. O kadar iyi oynadılar ki birbirlerine aşık olduklarını bile düşünmeden edemiyorsunuz. Zira birbirlerine bakışlarını gördüğünüzde bana hak vereceksiniz. Bknz: üstteki fotoğraflar (birbirlerine bakarken) 
Lee Deok Hwa; Lee Jun Ku karakterini canlandırıyor. Gu Famil Book dizisinde Jo Kwan Woong'un canlandırdığı karakter görüp görebileceğiniz hala en kötüsü fakat Lee Jun Ku'nundan ondan kalır yanı yok bildiğin kötü olmak adına yarışabilirler. Jayden'i Cha Jae Wan gibi soğuk insani duygulardan yoksun büyüten intikam duygusunu ona aşılayan adam. Başkan Ah'ın en yakın arkadaşı ve Ciel'in Başkan Yardımcısı görevini yapmaktadır.Lee Deok Hwa çok iyi karakter oyuncusu. Roommate'nin 11.bölümüne konuk olmuştu. Hotel King izlerken göreceksiniz elinden bastonu eksik olmaz. O bastonuyla Cha JAe Wan'a vurduğu sahneyi canlandırdılar. Dizide ki karakterinin aksine neşeli ve espirili. Birde saçı perukmuş ben şok olmuştum öğrendiğimde ..
Kim Hea Sook; Beak Mi Nyeo karakterini canlandırıyor.Bir karakter oyuncusu daha. Bu kadın için binbir surat desem yeridir. Otel kurulduğundan bu yana Ciel'de bulunuyor. Personellerden sorumlu, gülmeyen, disiplinli, soğuk kadın. Dizinin başlarında en çok bu kadının hikayesini merak ettim. Dost mu? Düşman mı? Onu bu kadar soğuk yapan olay nedir? Diziyi bir yandan izleyip merakla bu soruların cevaplarını arıyorsunuz.. 
Wang Ji Hye; Song Chae Kyung karakterini canlandırıyor. Zengin bir dulu canlandıran eski spikerlerden. Cha Jae Wan'a üniversite yıllarından beri tek taraflı olarak aşıktır. Onun hakkında bilmediği hiçbir şey yoktur. Onda ki aşkta bir başkaydı be.Onca zaman onunla olmasını istediği adam yanı başında başka birine aşık. Sevgisini içine gömecek kadar sadık bir kadın. Ben ilk başlarda ikinci kadın olarak iyice kötüleşecek falan sanıyordum. Fakat bildiğin gizli melek gibi takıldı dizi boyunca. Genel olarak dizilerde ikinci karakterler kötüleşir. Bizim kadın arada denedi fakat aşkı baskın çıktı vazgeçti. Klişeden az da olsa uzak kalmak güzeldi.. 
2AM'in güzel sesli vokalisti Im Seul Ong; Sun Woo Hyun karakterini canlandırıyor. Ciel'in kapı görevlisi olarak yer alıyor dizide. Vefat eden Başkan Ah'a sadık olan Woo Hyun, Ah Mo Ne'nin en çok güvendiği kişi olacaktır. Dizi boyunca ona kazık atmayan tek kişi desem yeridir.Hatta ona karşı hisleri oluşacaktır. Chae Kyung gibi kalbine gömecektir. Alçak gönüllü halleri, lafını sakınmayan kapı görevlisine göre oldukça kendine güvenen bir personeldir.Seul Ong'u ilk kez bir yapımda izledim. Bu kadar iyi oyunculuk yaptığını düşünmemiştir. 

Jin Tae Hyun; Roman Lee karakterini canlandırıyor. Dizinin ilk bi kaç bölümünde kendisini göremeyeceksiniz. Beak Mi Nyeo'nun oğlu olarak karşımıza çıkıyor. Canlandırdığı karakterden olsa gerek gözüme aşırı karizmatik geliyor. Açıkcası annesinin Mi Nyeo olduğuna çok şaşırdım diyebilirim. O tahmin etmediğim güzel bir ayrıntıydı..

Dizi 32 bölümden oluşuyor. Bölüm sayısı bu kadar çok olunca entrika da bir o kadar fazla oluyor.Bazı ayrıntıları dizinin başlarında çözdüm finale yaklaştıkça düşündüğüm gibi meydana gelen mevzular gerçekleşti. Bir kere şunda anlaşalım çok açık bir durum olduğu için dile getireceğim başrol karakterlerimiz kardeş değil! Böyle bir düşünceyi baştan aklınızdan çıkarın. İnanamayacağınız bir çok ihanetin, entrikanın ve sırların dibine vurulan güzel bir yapım olmuş. Senaristlerin hakkını teslim etmek gerek. Nedeni ise; hiçbir olay havada kalmadı. Dizinin başında olan bir mevzu bile gerek finalde gerek finale giden entrika dolu yolda çözüme kavuşturuldu. Hatta izlerken unuttuğum "Aaa bu da olmuştu!" dediğim ayrıntıları onların unutmamış olması güzeldi. 
Lee Dong Wook ve Lee Dae Hee'nin uyumunu bir kez daha anlatmama gerek yok. Güney Kore dizileri arasında en çok öpüşme sahnesinin gerçekleştiği dizi sanırım Hotel King'dir. Dizi çekildi zamanlarda bir haber okumuştum. Kimyalarının uyumu konusunda senaristlerde bizim gibi düşünecek olacak ki öpüşme sahnesi olmayan yere bile böyle sahneleri eklemişler. İki oyuncu arasında bu konuyla alakalı espiriler bile olmaya başlamış.
Ana karakterinin dışında otel personelini canlandıran yardımcı rollerinde hakkını vermezsem olmaz. Hepsini tek tek bağrıma bastım. VIXX'in lideri N,  resepsiyonist kızı canlandıran Jewerly grubunun üyesi Kim Yewon, Pasta ve Medical Top Team ekibinde izlediğimiz Alex dışında bir çok dramada karşımıza çıkan oyuncularda var..Otel personelinin en güzel muhabbeti iş dışında yaptıkları dedikodular. Maşallah bilmedikleri hiçbir şey yok değil.
Ciel'in vefakar çalışanları. Özlenecek kadro listemize ilk 10'dan giriş yaptılar..

Dizinin ilk ayrıntısı; Cunning Single Lady dizisini izleyenler bilir arkada ki tual çalışmasını.. Cunningle single dizisiyle ilgili ayrıntıyı görünce MDC'nin jesti diye düşündüm. 
Dizinin güzel ayrıntılarından biri de VIXX grubu lideri N'nin kendi şarkılarını duyduğunda ki tepkisi
Dizinin konuk oyuncuları arasında en dikkat çekeni; After School grubun güzel üyesi; JooYeon
Dizinin kendi adıma en çok dikkatimi çeken şarkılardan biri ; Kim Jin Ho "Hurt" ve 2AM grubunun üyeleri Changmin ve Jinwoon'un seslendirdiği "Saying I Love You" oldu. Melody Day "I'll be waiting", The One "Because; It's You" gibi parçaları dinlemek keyifliydi.
İzlerken merakta bırak son dakikaya kadar ne olacağını tahmin ettiğimiz halde acaba bir şey çıkar mı dediğiniz bir dizi izlemek istiyorsanız ya da her şeyden önce birbirine güzel bakan iki insan görmek birbirlerine olan aşklarını izlemek istiyorsanız hiç düşünmeden başlayın, seveceğinizi düşünüyorum. Lee Dae Hee ve Lee Dong Wook'un birlikte olmalarını dileyerek yazıma son veriyorum.. 

9 yorum:

  1. Yaa sen varyaa :)) konuştuğumuz ne varsa hatta daha fazlası var şu yazında . Hani diyoduk ya efsane dizi diye gerçekten öyle oldu bizim için hotel king.düşüncene sağlık klavyene sağlık kuzum harika bi yazi olmuş izlediğim halde heycanla tekrar tekrar göz önüne getirerek okudum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim fıstığım beğendiğine çok sevindim. Dizide entrikanın babasını gördük resmen çok güzeldi. Özellikle başrol oyuncuların birbirlerine yakışması çok iyiydi :(

      Sil
  2. Sonunda bu diziyle ilgili aynı düşüncelere sahip olduğum biri çıkmış! Bazı bloglarda acayip kötülemişler diziyi resmen haksızlık. Bir kere insanı hayrete düşüren, heyecanı düşmeyen, sürekli bu iyi mi, ne yapmaya çalışıyor diye sorduran bir dizi. Soluksuz izledim. Bütün oyuncular ayrı ayrı harikaydı. Başrol oyuncularımız gerçekten çok yakışıyorlardı ya dizi boyunca ''evlensenize siiiiz'' diye bağırmama sebep oldular! :) Yazına bayıldım emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim. Lee Da Hee ve Dong Wook kadar yakıştırdığım oyuncu olamaz.
      Benim gibi düşünen biri daha çok yakışıyorlardı değil mi? Dizi boyuncu heyecan, entrika ve olaylar hiç bitmedi o konuda harikaydı.

      Sil
  3. indirip arsivledigim ama tereddüt ettiğim bir diziydi. Sanırım hicbirsey icin gec değil. Detaylı bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Entrika seviyorsan kesinlikle izlemelisin. Ben güncel takip ettiğim için fazlasıyla sevmiştim. Umarım beğenirsin.

      Sil
  4. wife, and she was really surprised after watching that place.
    Very good hotel with excellent public transport connections. Good even though a bit pricy breakfast. Overall good value for money. Would visit again.

    YanıtlaSil
  5. Awesome blog!
    In fact your blog is a must visit!
    Thank you so much for sharing this blog.

    Hotel Reservations

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for your good wishes. I look at your blog, it looks nice.

      Sil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..