28 May 2014

Her Çocuk Özeldir // Taare Zameen Par


"Her çocuk özeldir.." başta sevgili müdürüm Kuksitra'nın bir sabah bu filmi anlata anlata bitirememesi ile başladı bütün merakım.. İzlenecekler listemin başlarında olmasına rağmen bir türlü nasip olmamış, konusu her geçtiğinde ben bu filmi neden hala izlemiyorum diye düşünürken buldum kendimi.. O sıralar sevgili Seyhan'ın postunu görmemle artık izlemesin Emoş diyerek bir kaç zaman sonra filmin konusuna ve oyunculuğa hayret kalmış şekilde tamamladım..

Başrollerini Darsheel Safary, Aamir Khan ve Tanay Chheda'nın oynadığı 2007 yapımı Bollywood filmi.. 8 yaşındaki İshaa Awasthi biraz tembel ve haylaz olmasından dolayı babası tarafından yatılı okula gönderilmesi ve burada aynı hareketleri sergileyen İshaan'ın problemi; okula geçici olarak gelen öğretmen Ram Shanlar Nikumbh tarafından fark edilir. Çocuk özgür olmayı, korkusuz olmayı istiyor. İnsanların onu anlayamamasını garipsiyor. Aslında o, olması gerektiği gibi yaşıyor.. Onun çaba sarf etmesinden çok anne babası ve öğretmenlerin çaba sarf etmesi gerekiyordu. Bunu anlayabilen ise ancak bu duyguyu iyi bilen  Öğretmen Ram oldu.

Sosyal mesaj vereceğim derken bozmayan, şöyle bir durup düşünmenizi sağlayan, abartmayan keyifli bir seyir geçirmenizi sağlayan bir o kadar insanın içini acıtan bir yapım.  Her öğretmenin hatta ebeveynlerin izlemesi gereken, Disleksinin hayatı ne kadar zorlaştırabileceğini ama  bundan daha çok eğitim sisteminin özel durumda olan bu çocukların hayatlarını zorlaştırdığını görüyoruz. Özel duruma sahip bu çocuklar hakkında aileye, öğretmenlere düşen görevi layıkıyla vurgulayan, herkesin izlemesi gereken müthiş bir film.

Oyunculuk desen söyleyecek tek bir sözüm var; HARİKA!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..