4 Eyl 2013

Secret Garden / Kore Dizisi


Bu dizi bir çok düşünce ile beni benden alanlardan biri. Sadece başroller arasında geçen bir hikaye olsa da diğer oyuncuların performansları da akıllarda kalmadı desem yalan olur. Ayrıca şimdi bunu söylemeden geçemicem ama ilk defa bir kore dizi için "off bu nasıl final" demedim en azından tatminkar bıraktılar.

Hyun Bın / Kım Joo-Won

Zengin bir ailenin oğlu, Amerika'da eğitimini görmüş bir çok yabancı dil bilen, her fırsatta kendini öven, kendini beğenmiş, kibirli ve insanlara tepeden bakan bir kişilik. Yalnız bu şekilde anlatınca çok itici bir adam gibi gelmiş olsa da dizide bu karakteri çok sevdim. Gil Ra Im'i ilk gördüğünde aşık olmasıyla beraber bir kez olsun vazgeçmedi. Çünkü Gıl Ra Im onun çevresindeki kadınlardan oldukça farklı. Kım Joo Won'un ise bu konuyla alakalı dizide ki replikleri çok komikti. Mesela;
Gıl Ra Im'i gördükten sonra sürekli onu düşünüp yanında hayalini gördüğü anda "Ali Baba'nın bir çiftliği var" diyerek kendi dikkatini dağıtması, yaptığı her jestin ardından "Bir cemiyet lideri böyle davranır" demesi.. Ayrıca üzerinde sık sık gördüğümüz parlak eşofmanı için "bu sıradan bir eşofman değil İtalya'da ünlü bir tasarımcı üzerinde ki pulları teker teker işledi"demesi.. Bu replikleri dizi boyunca çok duyduk ve beni bir çok kez güldürdü..

Ha Ji Won/Gil Ra Im

Gıl Ra Im annesiz büyümüş, 17 yaşındayken itfaiyeci babasını kazada birisini hayatını kurtarırken ölmüş. Daha sonrasında yalnız ve fakir olarak büyümüş. Hayatını dublörlük yaparak kazanan güçlü, gururlu, güler yüzlü tatlı bir kız. Gıl Ra Im'in de dizide komik replik ve davranışları vardı. Mesala; Kım Joon Wo'ya kızdığında "Ölmek mi istiyorsun" diyerek ayağına vurması, Yine çok kızdığında "5. kaburgan 6. olsun mu?" demesi ile Kım Joon Won'un dikkatini çekmiştir..

Yoon Sang-Hyun/ Oska

Kım Joon Won'un kuzeni. Çok zengin bir ailenin oğlu olmasına rağmen şirkette çalışmak yerine şarkı söylemeyi seçmiştir. Hatta Kpop sektörünün ünlü şarkıcılarındandır. Yaşı 34 olmasından dolayı popüleritesi düşmeye başlamıştır. Sesinin kötü olmasına rağmen onu seven fanları olduğu için daha çok işlerine asılmaya başlayan şeker gibi bir abi. Çapkın bir kişiliğe sahip olmasına rağmen yıllar önce ayrıldığı Seul'ü unutamamıştır gelin görün ki bir anda Seul ortaya çıkar. Oska ilk başlarda çevresinde görmekten hoşnut olmasa da zaman geçtikçe onunla nasıl ayrıldığını hatırlar ve yine aşık olur. Ayrıca Oska iyi bir arkadaş ve Gıl Ra Im'i sürekli koruyup, kollamıştır. 

Kim Sarang/ Yoon Seul

Zengin bir ailenin güzel kızı Seul. Ailesinin zorlaması ile Kım Joon Won ile görücü usulü görüşür. Başkan, Seul'e yüz vermez fakat biraz ısrarcı davranır fakat sonradan amacının Oska'nın etrafında olmak olduğunu dizinin ilerleyen bölümlerde anlamaya başladık ve aşkları da tatlıya bağlanır..
Kım Joon Won'un kocaman arazi üzerine yapılan bir gölet karşısındaki evi çok güzeldi. Çevresi camla çevrili olan bu evin bir tarafının sadece kitaplarla çevrili olması ve kar yağdığında ki görüntü oldukça hoş duruyordu. Gıl Ra ım'i camdan dışarı bakarak düşündüğü bölümler vardı.. Devasa kitaplığı gördüğünde Gıl Ra Im kocaman kitaplığı olan bir ev gördüğünü ve böyle kitaplığa sahip olmak istediğini söyleyerek Kım Joon Won'un okuduğu kitapları okumaya başlar. Dizidede Alis Harikalar Diyarından alıntıları sıkça duyacaksınız..


Az çok fantastik olan dizimizde Gıl Ra Im ile Kım Joon Won ilk kez ruhları değiştiklerindeki halleri görülmeye değerdi. Kım Joon Won'un kendisi gibi olması için Gıl Ra Im'e yaptığı baskılar ve onun bedenindeyken yaptığı muziplikler çok komikti. 
Kım Joon Won o kadar aşık ki Action School'un kampa gittiklerinden onların peşinden gidip bütün ekibin olduğu evde yerde yatan Gıl Ra Im'in yanında türlü şekillere giren Kım Joon Won'u öyle görmek çok eğlenceliydi. 
Fakir kız olan Gıl Ra Im'i isteyemen bir anne düşünün neler yapabilir. Elinden geleni ardına koymayan bu kadın kızımızı çok üzer. Joon Won'dan uzak durmaya başlayan kızımız duygularına söz geçiremeyip Loel'in yılbaşı partisine onu görmeye gider. Oska ile karşılaşır ve onu görmeden gitmemesini söyleyerek onu bir güzel süsler. Kım Joon Won  beklediği cevabını o gün veren kızımız, birbilerinin çekimlerine dayanmayıp bütün cemiyetin karşısında öpüşmeye başlarlar ve cemiyet tarafından uzun süre dillerden düşmeyecek bir sahne idi. 
Dublör olarak rol aldığı bir sahnede kaza geçiren Gıl Ra Im'i öyle görmeye dayanamayan Kım Joon Won önce bir mektup yazar sonrasında Gıl Ra Im'in bedenini alıp yağmur yağan yere gidip ruhlarını değiştirir. (bunu çok kimse yapmaz) 
Bu adam bu kadını kendi canını ona verecek kadar sevmesi, ikisininde ruhları değiştiğinde rüyalarında gördükleri ve aslında sihirlerinin Gizli Bahçe değilde Gıl Ra Im'in babasının kızına iyilik için yaptığı bir sihir olduğunu anladığımız sahne.. Ben ağlamıştım bu sahnelerde..
Sonrasında gelen mutlu son.. İlk başta dediğim gibi izlediğim Kore dizileri arasında en azından beni tatmin eden bir son ile son bulması güzeldi.. 

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. O dönemin iyi dizilerinden biriydi :)

      Sil
    2. hala güzel dönem disizi olmadığını kanıtlar

      Sil
    3. Romantik komedi dizileri arasında en iyilerinden

      Sil
  2. dönem dizileri vardır birde her zaman izlenecek diziler. kadından erkeğe ve erketen kadına geçişlerde problem olmadığını söylemek zor bu senaristin mi kaynaklanmış anlamadım yoksa oyuncuların performansları yetmemiş. lakin senaristlik puanı 100 üzerinden 90 verilir..hiç fazla yada eksik sahne yok. o kadar zengin adamın eşi hala dublörlük yapıyor bir o kısımda saçmalamışlar.küçük bir fantastik öğe .dublörlüğe devam etmesi dışında gerçek hayatla benzerlik çok yüksek tutulmuş. kore baş yapıtları arasında yerini almış bir dizi. 10 üzerinden 9,5 en azından..

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..